Guide: Fem utraditionelle New York attraktioner

Første gange i New York? Og kun få dage? Okay, så har du ikke noget at gøre her. De klassiske turistattraktioner som Times Square, Central Park, Statue of Liberty osv. skal man bare se, når man besøger byen, der aldrig sover.

Men har du tid til mere, eller har du før været i New York, hvor du fik sat flueben ved klassikerne, så bør du spidse blyanten og læse med her, hvor mandverden.dk bringer fem utraditionelle New York attraktioner

Jeg var selv så heldig at få endnu et bid af det store æble sidste år, da jeg besøgte New York for anden gang. Men i stedet for sejlturen omkring frihedsgudinden og turen op på toppen af Empire State Bulding (hvilket jeg egentlig gerne ville have været) lavede jeg en liste over mere utraditionelle sights i NY.

Utraditionelle New York-attraktioner

Her er listen med fem utraditionelle attraktioner i New York:

 1. Brooklyn
  New York er kendt for sin enorme mangfoldighed, og byen er i virkeligheden også den smeltedigel, som den ofte er blevet beskrevet som. Men det er egentlig forbavsende lidt, man oplever den fantastiske diversitet mellem byens beboer, hvis man kun holder sig til Manhattan. Det oplevede jeg, da jeg besøgte bydel Brooklyn. Ikke den hippe del af Brooklyn, hvor rige forældre har købt lejligheder med udsigt til Manhattans skyline til deres børn. Nej, mangfoldigheden opleves først længere ude i Brooklyn. Jeg besøgte området med navnet Flatlands. Her boede den mere fattige del af New Yorks borgere, og de fleste var afroamerikanere og studerende. Området var utroligt charmerende med slidte facadebygninger og små hyggelige butikker. Gå en tur i området og spis en frokost på en lokal restaurant. Det kan varmt anbefales, hvis man vil se noget “andet” end det klassiske New York.
 2. High Line Park
  De fleste besøger Central Park, når de skal have luft over hovedet. Og det forstår jeg også godt. Parken er fantastisk smuk. Men skal du vælge en mere utraditionel park til afslapning eller en gåtur, så vælg The High Line. Parken er 2,5 kilometer lang, og den er etableret på en gammel jernbanevej, der strækker sig langs Manhattans West Side. Parken er hævet 10 meter over jorden, og den er fyldt med grønne oaser, “hæng ud-steder” og fantastiske udsigter. Helt klart et besøg værd.
 3. VIA 57 West
  Manhattan er så tæt bebygget, at det er få mennesker i verden, der får æren af at sætte sit præg på det verdenskendte område. Men det har en dansker fået lov til. Da muligheden bød sig, og det skete at noget så sjældent som et nyt byggeri skulle opføres på Manhattan, vandt den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels konkurrencen om at designe VIA 57 West. Bygningen er blevet et ikonisk monument på Manhattans West side, og Manhattans danske islæt er helt sikkert et besøg værd.
 4. Chelsea Market
  Chelsea Market består af gamle bygning med de lækreste butikker. Her er et fantastisk område med streetfood, små caféer, restauranter og cocktail-barer. Det ligger, som navnet afslører, i Chelsea-området, som også er utroligt hyggeligt i sig selv med sine charmerende bygninger og hyggelige restauranter. Brug en eftermiddag i området. Det er godt givet ud.
 5. Williamsburg
  Mit ynglingsområde i New York. Uden tvivl! Det siges af hipster-bevægelsen blev opfundet i Williamsburg, og det bærer området i den grad præg af. Overalt ligger små genbrugsforretning med fantastiske fund til ingen $$. Derudover rummer Williamsburg de mest hippe barer, diskoteker, restauranter og caféer, du nogensinde kommer til at opleve. Læg dertil fede specialbutikker med tøj, kunst, smykker og meget mere. Området er fuldstændig fantastisk charmerende, og udsigten til Manhattan Skyline er også helt ok. Protip: Man kan med fordel tage bussen fra Brooklyn til Williamsburg, og dermed opleve det jødiske område, der ligger mellem de to bydele. Det er sjovt at se, hvordan gadebilledet ændres pludseligt fra én gade til en anden.
Området i den ydre del af Brooklyn er langt fra, hvad man forbinder med New York.
Gadebilledet i Williamsburg er utroligt hyggeligt, og den store mængde af streetart gør det kun federe.
Chelsea-området har en fantastisk charme.

One Reply to “Guide: Fem utraditionelle New York attraktioner”

 1. […] LÆS OGSÅ: Guide: Fem utraditionelle New York-attraktioner […]

Skriv et svar