Færøerne: En rejseguide til et dramatisk flot land

Livskvaliteten på Færøerne må være høj. Hvorfor? Fordi man hver eneste dag – uanset hvor man bor på Færøerne – vågner op til den mest storslåede udsigt, man kunne forestille sig. Hvis ikke det giver et løft til humøret, så ved jeg ikke, hvad der gør. Mandverden.dk bringer dig her en rejseguide til Færøerne.

Jeg besøgte selv Færøerne i en lille uge, helt præcis seks dage, i slutningen af juni 2015. Vejret var varierende, som det ofte er på Færøerne, og temperaturen svingende mellem 11 og 20 grader. Nogle dage med høj solskin, andre dage med overskyet og tåget vejr. Færøerne er et fantastisk flot land. Naturen er outstanding. Men jeg vil lade billederne tale for sig selv, for det kan være svært at beskrive, hvor flot det egentlig er.

Rejseguide til Færøerne i en uge

Nedenfor bringer mandverden.dk dig en uges højdepunkter på Færøerne. Det er de steder, jeg mener, at man skal besøge, når man kun har en uge.

1. Thorshavn
Thorshavn er en utroligt hyggelig by med en smuk havn og små, snørklede gader, der snor sig op og ned ad klipperne. Man kan ikke komme uden om Tinganes, når man besøger Thorshavn. Og tror da heller aldrig, at det er sket, at nogen ikke har besøgt Tinganes i Thorshavn. Bygningerne og området er et særsyn, du ikke må gå glip af.

2. Saksun og kirken
Saksun er mit personlige højdepunkt på Færøerne. Området omkring Saksun Kirken, der ligger i yderste ”klitrække”, helt specielt. De græsbeklædte bjerge tårner sig op på siden af kirken, imens vandet ligger ved kirkens fod. Og udsigten er fantastisk. Her kan man godt skyde et par gode billeder!

3. Kirkjubøargarður og St. Magnus Katedral
Kirkjubøargarður (reglen er, at man helt selv bestemmer, hvordan det skal udtales) er en lille by på en hinsides bjergskråning. Husene i byen er meget karakteristiske i sine sorte og røde farver. Og byen rummer desuden St. Magnus Katedral, der desværre var under restaurering, da vi besøgte den. Om ikke andet er katedralen og den lille, hyggelige by et besøg værd.

4. Vestmanna, sejltur til Vestmannabjergene og søpapegøjer
Selve byen Vestmanna brugte vi ikke meget tid på, men herfra tog vi på en sejltur til Vestmannabjergene. Det er sjovt at se landet fra vandsiden, og man kan virkelig fornemme Færøernes dramatiske landskab. Fårene går og græsser på de mest stejle og hinsides skråninger. De ligner nogle, der har det godt. Og så kan man se Færøernes nationalfugl, søpapegøjen, på sejlturen.

5. Gasadalur
Endnu et smukt område særligt kendt for sit sceniske landskab. Ser man på billeder fra Færøerne, ser man som regel altid et billede fra Gasadalur og områdets rindende vandfald. Tag et hike i området og nyd naturen med sin storslåede udsigt.

6. Gjogv
Og nok et område med et dramatisk, scenisk landskab. Perfekt til hikes på klippernes yderste kant.

Jeg fik desværre ikke muligheden for at besøge Mykines på grund af den knappe tid. Men det er naturligvis et spørgsmål om prioritering, om man vil have det med. Vi fik udnyttet tiden godt ved at vælge de ovenstående udflugtssteder.

Billige flybilletter, Airbnb og en bil

Flybilletter til Færøerne er utroligt billige. Jeg har søgt på Momondo efter flybilletter, og der findes mange billige afgange. Flyv eksempelvis med SAS i efterårsferien tur/retur for kun 1200 kroner for en voksen. Det er derfor billigt at komme til og fra Færøerne. Og prisen på overnatning vil heller ikke give dig sved på panden.

Vi boede i et lejet hus i byen Kollafjordur. Huset havde vi lejet privat, men en hurtig søgning på Airbnb viser, at man kan finde overnatning ret billigt både i Thorshavn men også andre steder på Færøerne. Det kan være meget belejligt at finde noget flere steder, hvis man skal besøge nogle af de fjerneste øer.

Det er svært at komme udenom, at man bør leje en bil, hvis man besøger Færøerne. Medmindre man rejser med et selskab, der transporterer dig rundt. Der er dog ikke noget at frygte ved at leje en bil. Priserne er som de fleste andre steder på lejebiler, og kørerreglerne på Færøerne er også de samme ;-).

Leder du efter inspiration til lignende destinationer, bør du måske læse min guide til New Zealand. Det er to lande, der på flere områder minder om hinanden med sin storslåede natur. Læs rejseguiden til New Zealand her:
Den perfekte “kør selv”-rute på New Zealand

Andre links:
Visit Færøerne – Visit Færøerne tilbyder også en god guide til Færøernes mange oplevelser.
Depart Deux – Rejseguide Depart Deux har lavet en top fem over gode oplevelser på Færøerne.

Skriv et svar