Rejseguide til Fiji: En uge på øerne i paradis

Fiji øerne må uden tvivl være noget af det tætteste, du kommer på paradis på jorden. Mandverden.dk bringer her en rejseguide til Fiji, så du ved, hvordan man bærer sig ad en uge på de mange øer i Stillehavet.

Rejseguide til Fiji: Fra Nadi til Yasawa Islands

Når man ankommer til Fiji lander man i byen Nadi, der har lidt over 40.000 indbyggere. I lufthavnen bliver man mødt at et lille orkester, der byder dig velkommen iført hulla hulla-krans og som spiller på ukulele. Det er helt forrygende.

Nadi er en relativt stor by, og man kan derfor også sagtens bruge en dag i byen. I centrum er der masser af liv, gadebutikker, gadesælgere og andet gøgl. Man bliver dog hurtigt træt af byen, fordi folket der forsøger at udnytte turisterne og deres tegnebog. De kan ofte have svært ved at tage et nej for et nej.

Vi brugte en dag i Nadi, og det var rigeligt for os, for vi var kommet til Fiji for at besøge de små øer, der mest af alt mindede om noget, man ser på film. Og brug for guds skyld din tid på de små øer!

Fem til 10 meter ude i vandet begynder koralerne at blomstre.

Bula Combo Pass – Fri adgang til Fiji øerne

Vi ankom til Fiji efter fire uger på New Zealand. Vi havde ikke bestilt andet end flybilletter til Fiji hjemme fra Danmark. Vi valgte dog, imens vi var i Queenstown på New Zealand, at bestille et “Bula combo pass” gennem Awesome Adventures Fiji (Bula betyder i øvrigt Hej på Fiji). Derudover bestilte vi en enkelt overnatning i Nadi. Jeg vil også anbefale andre at få bestilt et Bula Combo Pass, inden man ankommer til Fiji. Det var rart, at vi ikke skulle bruge tid på det, imens vi var i landet. Alternativt kan man bestille det i lufthavnen i Nadi eller på havnen i Nadi.

Et Bula Combo Pass er en billet til færgerne, der sejler mellem Fijis småøer. Det virker i mellem fem og 21 dage, og du kan sejle lige så meget du vil. Vi valgte at købe et pas, der udelukkende kunne bruges til Yasawa Islands, navnet på en af Fijis øgrupper.

På færgerne kan man tage en snak med rejsebureauet, der har kontor på færgen. Dermed kan man planlægge, hvilke øer man har lyst til at besøge.

Alle øerne er helt fantastiske med det klareste vand, koralrev så langt øjet rækker og lækre strande. Blandt de mest populære øer er Beachcomber Island, der har ry for at være besøgt af mange unge. Derfor holdes derfor også nogle gode fester på øen.

Mit bedste råd til et sted, man skal besøge, er øerne ved Den Blå Lagune i den nordlige del af Yasawa Islands. Det er ganske enkelt det smukkeste sted, jeg nogensinde har besøgt! Det kan ikke beskrives. Krystalklart vand, smukke fisk, koraller og fantastiske strande. Det lyder egentlig som resten af Yasawa Islands. Det her er bare endnu smukkere.

Beachcomber Island i overskyet vejr. En ø, med en diameter på ca. 150 meter.

Fiji på budget: Det er ekstremt billigt at rejse på Fiji

Fik jeg sagt, at Fiji er et meget billigt land at rejse i? Det kan kun betale sig at købe en Bula Combo Pass. Selvom man ikke bruger det særlig meget, vil det blive dyrere at købe enkeltbilletter.

Desuden er mad inkluderet, når du besøger de fleste af de små ressorts rundt på øerne. Men rejser du på budget, så tjek lige en ekstra gang for at være sikker. Du kan komme ud for, at du skal betale lidt ekstra, når du ankommer til bestemte øer.

Yasawa Islands er også de mest besøgte øer på Fiji blandt backpackere, fordi det netop er så billigt. Man møder derfor også mange andre backpackere, mens man sejler rundt blandt de mange øer.

Når man sidder på færgen og skal vælg ø og ressort, er det anbefalelsesværdigt at vælge ressorts med “to kokosnød-standard”. Det betyder som regel, at man får sin egen stråhytte med fem meter til vandkanten. Så kan man stå op om morgenen og tage sit snorkeludstyr på og svømme ud blandt det klare vands dyreliv.

Et tip fra de fleste rejseguide til Fiji er at tage spiritus med fra Nadi på hovedøen, da det er 30-40 procent dyrere på de små øer.

Beware!

Hvad skal man se og lave på Fiji?

Der er ingen tvivl om, at man skal bruge en masse tid på at snorkle eller dykke på Fiji. Koralrevet begynder mange steder kun fem til 10 meter ude i vandet. Det er ret fedt! Desuden er vandet ekstremt klart, og sigtbarheden er derfor helt i top!

Man kan også spørge de lokale guider og personale på de forskellige ressorts, om de vil vise rundt i naturen. De er gode til at fortælle om både dyreliv og planteliv på øerne.

Det er også populært at tage på village-besøg. Igen er det personalet på de forskellige ressorts, som viser dig vej tværs over øen til fods. Er man heldig, kan man få lov at hilse på stammernes høvding eller få sig en snak med de lokale om dagens fangst på havet.

Og ellers skal man bare slappe af og nyde udsigten til stillehavet! Man finder sjældent et smukkere sted. Desuden er solnedgangene på Fiji også ret flotte! Det bliver også beskrevet i de fleste rejseguide til Fiji.

På visit i en lokal landsby.

Hvor ligger Fiji øerne?

Fiji er et land, der består af over 300 øer, hvoraf kun 100 øer er bebeboet. Fiji ligger i Stillehavet cirka en tredjedel af vejen fra New Zealand til Hawaii.

Der bor knap 900.000 indbyggere på Fiji.

Bonusinfo: Folk på Fiji bruger begrebet ‘Fiji-time’, hvilket betyder, at det er ganske normalt at komme 5-10 minutter for sent.

Vi besøgte som sagt Fiji efter fire uger på New Zealand. Er man på jordomrejse, er det perfekt at mellemlande på Fiji, hvis man flyver mellem Oceanien og USA.

Overvejer du også at kombinere Fiji-turen med New Zealand, så kan du her læse om den perfekte kør selv-rute på New Zealand:

Den perfekte “kør selv”-rute på New Zealand

Vandet i The Blue Lagoon er mere klart end en nypudset rude.

 

Skriv et svar