Rejseguide: Cuba – hvad skal man opleve?

Jeg har efterhånden hørt det en del gange: ”Skal du besøge Cuba, er det ved at være oppe over.” Derfor endte Momondo-søgningen i 2017 med at skaffe os billetter til det latinamerikanske land. Derfor har jeg også strikket en rejseguide til Cuba sammen.

Læs også: Rejsetips: Alt, du bør vide, inden du rejser til Cuba

Flybilletterne var en smule pebrede. 6.500 kroner pr. person t/r fra Billund via Paris til Havana, men ofte kan du være heldigere end os og finde dem til fornuftige priser. Og så var jeg faktisk lidt overrasket over, at rejsetiden ikke er længere. 14 timer derover og 17 timer hjem. Win!

Rejseplan / rejseguide på Cuba

Det er sjovt at købe flybilletter, fordi man er altid helt stoked bagefter. Men endnu sjovere er det at planlægge turen, synes jeg.

Vi havde 18 dage i landet, og vi landede i Havana og rejste hjem fra Havana. På grund af den relativt korte tid, og at vi landede og rejste fra samme sted, besluttede vi os for at holde os til den østlige halvdel af øen, for at vi ikke skulle bruge for meget tid på transport. I stedet havde vi mere tid de enkelte steder, vi besøgte.

Vi havde rygsækken på, og turen blev derfor backpacker-like de første 12-13 dage, og turens sidste fire dage tilbragte vi tilbringe på et ressort på en lækker strand.

Overordnet set så rejseplanen til Cuba således ud:

Dag 1: Ankomst Havana 14.30
Dag 2: Hele dagen i Havana inkl. halvdagstur i den gamle bydel
Dag 3: Fra Havana til Vinales – på hesteryg i Vinales
Dag 4: Hel dag i Vinales – besøg på tobaksfarm
Dag 5: Fra Vinales og tilbage til Havana
Dag 6: Hel dag i Havana
Dag 7: Havana til Playa Laga
Dag 8: Hel dag i Playa Laga med dykning.
Dag 9: Playa Laga til Cienfuegos
Dag 10: Hel dag i Cienfuegos
Dag 11: Fra Cienfugegos til Trididad
Dag 12: Hel dag i Trinidad
Dag 13: Fra Trinidad til Cayo Santa Maria
Dag 14: Cayo Santa Maria
Dag 15: Cayo Santa Maria
Dag 16: Cayo Santa Maria
Dag 17: Fra Cayo Santa Maria til Havana
Dag 18: Hjemrejse sen aften

Læs også: BILLEDER – 10 skud, der får dig til at ønske dig til Cuba

Rejseplanen ovenfor gav os god til til at opleve de forskellige byer og områder, som vi ønskede at lægge vejen forbi. Man kan selvfølgelig altid bruge mere tid de forskellige steder, men vi var rigtig godt tilfredse med fordelingen af dage.

6 Replies to “Rejseguide: Cuba – hvad skal man opleve?”

 1. Mette / Mette & Martin Rejser says: Svar

  Det lyder som en mega fed tur! Vi glæder os til at følge jeres rejse – vi har nemlig længe overvejet at tage til Cuba, netop fordi landet autentiske charme har en tikkende udløbsdato … Rigtig god tur! 🙂

  1. jeppehostrup says: Svar

   Mange tak for det!
   Netop, det lader til, at man bør rejse indenfor de nærmeste år. Og Cubas charme har man ikke lyst til at misse, inden den er væk 🙂

   1. Præcis! Vi håber, at I får en fed tur fuld af charme – og at du skriver en masse tips, så vi forhåbentlig snart kan tage samme tur!

 2. Vi dykkede to steder på Cuba. Maria la Gorda helt mod vest. Det var fint, men ellers var der ikke noget særligt at berette om det og ved Playa Santa Lucia nord for Las Tunas. Der dykkede vi med 3 kæmpe store tyrehajer, og det var et dyk for livet!
  Vi var i Cuba før vi begyndte at blogge, så vi har desværre ikke skrevet noget om det.
  Rigtig god tur
  Anne Marie/Two Danes On Tour

 3. […] Skulle du føle dig fristet til en tur til Cuba, kan du finde den rejseplan, jeg lagde inden, vi drog afsted fra Danmark, her: Rejseplan: Cuba – hvad skal man opleve? […]

 4. […] Læs også: Rejseplan: Cuba – hvad skal man opleve? […]

Skriv et svar