Rejseplan: Cuba – hvad skal man opleve?

Tung røg fra store brune cigarer, gylden Havana-rom i små glas, vind i håret bag rattet i gamle biler – jep, den næste større rejse for mit vedkommende går til Cuba, hvis du skulle være i tvivl.

Jeg har lige bestilt flybilletter til Havana, Cuba med min kæreste. Vi kaster røg og forlader Danmark 18. juli og sætter vores fødder på dansk grund knap tre uger senere.

Det er efterhånden noget tid siden, at vi begyndte at lave sommerferieplaner. Valget stod mellem Bali og Filippinerne. Og vi endte med at stå med billetter til Cuba, hmm…

Læs også: Rejsetips: Alt, du bør vide, inden du rejser til Cuba

Jeg har efterhånden hørt det en del gange: ”Skal du besøge Cuba, er det ved at være oppe over.” Derfor endte Momondo-søgningen med at skaffe os billetter til det latinamerikanske land. Så må Filippinerne og Bali vente lidt endnu.

Flybilletterne var en smule pebrede. 6.500 kroner pr. person t/r fra Billund via Paris til Havana. Jeg var faktisk lidt overrasket over, at rejsetiden ikke er længere. 14 timer derover og 17 timer hjem. Win!

Foreløbig rejseplan på Cuba

Det er sjovt at købe flybilletter, fordi man er altid helt stoked bagefter. Men endnu sjovere er det at planlægge turen, synes jeg. Og det er vi i fuld gang med.

Vi har 18 dage i landet, og vi lander i Havana og rejser hjem fra Havana. På den af den relativt korte tid, og at vi lander og rejser fra samme sted, har vi besluttet os for at holde os til den østlige halvdel af øen, for at vi ikke skal bruge for meget tid på transport. I stedet har vi mere tid de enkelte steder, vi besøger.

Planen er, at vi skal have rygsækken på, og turen bliver derfor backpacker-like de første 12-13 dage. Vi regner med at tilbringe mellem en og tre dage hvert sted, og turens sidste fire dage skal vi tilbringe på et ressort på en lækker strand.

Den foreløbige plan ser således ud:

Dag 1: Ankomst Havana 14.30
Dag 2: Hele dagen i Havana inkl. halvdagstur i den gamle bydel
Dag 3: Fra Havana til Vinales – cykeltur eller på hesteryg i Vinales
Dag 4: Hel dag i Vinales – besøg på tobaksfarm
Dag 5: Hel dag i Vinales/evt. strandbesøg ved Cayo Jutías eller Cayo Levisa
Dag 6: Fra Vinales og tilbage til Havana
Dag 7: Hel dag i Havana
Dag 8: Fra Havana til Cienfuegos
Dag 9: Hel dag i Cienfuegos
Dag 10: Fra Cienfugegos til Trididad
Dag 11: Hel dag i Trinidad
Dag 12: Hel dag i Trinidad
Dag 13: Fra Trinidad til Cayo Santa Maria
Dag 14: Cayo Santa Maria
Dag 15: Cayo Santa Maria
Dag 16: Cayo Santa Maria
Dag 17: Fra Cayo Santa Maria til Havana
Dag 18: Hjemrejse sen aften

Den foreløbige plan giver os 3,5 dage-ish i Havana, 2,5 i Vinales, 1,5 dage i Cienfuegos, 2,5 Cienfuegoes og fire dage på ressort ved Cayo Santa Maria.

Hvad vi skal lave de forskellige steder, er vi stadig ved at planlægge. Har du nogle forslag, så skriv endelig en kommentar til blogopslaget.

Udover de ovenstående destinationer har jeg overvejet, at lægge vejen forbi Svinebugten med henblik på noget dykning eller snorkling.

Derudover har jeg læst godt om nationalreservatet Trope de Collantes og den vilde natur ved Cienaga de Zapata. Spørgsmålet er, om det kan anbefales at bruge tid på de steder?

Casa particulares og ressort

For at få mest muligt ud af turen har vi besluttet at bo det meste af tiden på de privatejede Casa particulares. Vi håber at ramme nogle familier, der kan gebærde sig bare en smule på engelsk, da både jeg og min kæreste er begrænset til ”una cerveza” på spansk. Og forhåbentligt kan vi få en masse gode informationer om Cuba på den måde.

Indtil videre har vi kun bestilt overnatning de to første nætter i Havana og de fire nætter på ressort. Planen er, at vi bestiller overnatning løbende, og vi håber, ejerne af de forskellige casas kan hjælpe os med at finde næste overnatning – og kørsel, da vi heller ikke har booket bus eller lignende.

Læs også: BILLEDER – 10 skud, der får dig til at ønske dig til Cuba

Vi bestilt fire overnatninger på, hvad der ligner det lækreste femstjernede ressort på Cayo Santa Maria. Jeg har læst mig til, at standarden kan være meget varierende, fordi det hele er statsejet, og de derfor selv bestemmer standarderne i forhold til antallet af stjerner.

Derfor valgte vi et af de højest rangerede ressorts på Tripadvisor i forhold til gæsternes tilfredshed. Ressort’et hedder Melia Buenavista, og det ser helt fantastisk ud på billederne, og folk skriver utroligt godt om stedet.

Der skulle være tre strande, tennisbane, tre restauranter, personlig butler og så videre. Det bliver ren luksus.

Visum

Man skal have et turistvisum, for at man kan besøge landet. Vi valgte at spare besværet ved at bestille visum selv, og vi gik derfor til det lokale Kilroy-kontor, som hjalp os med Visum gratis, fordi vi samtidig bestilte de to første overnatninger på turen. Jeg mener, at vi endte med at give 350 kroner pr. person for visum.

Surf, dykning og andre aktiviteter på Cuba

Jeg vil gerne ud at surfe og dykke, imens vi er på Cuba. Så har du erfaringer med dette på Cuba, må du meget gerne smide en kommentar nederst på siden.

Og har du andre forslag til aktiviteter og seværdigheder, eller er der noget, man ellers bør vide, så skriv endelig!

6 Replies to “Rejseplan: Cuba – hvad skal man opleve?”

 1. Mette / Mette & Martin Rejser says: Svar

  Det lyder som en mega fed tur! Vi glæder os til at følge jeres rejse – vi har nemlig længe overvejet at tage til Cuba, netop fordi landet autentiske charme har en tikkende udløbsdato … Rigtig god tur! 🙂

  1. jeppehostrup says: Svar

   Mange tak for det!
   Netop, det lader til, at man bør rejse indenfor de nærmeste år. Og Cubas charme har man ikke lyst til at misse, inden den er væk 🙂

   1. Præcis! Vi håber, at I får en fed tur fuld af charme – og at du skriver en masse tips, så vi forhåbentlig snart kan tage samme tur!

 2. Vi dykkede to steder på Cuba. Maria la Gorda helt mod vest. Det var fint, men ellers var der ikke noget særligt at berette om det og ved Playa Santa Lucia nord for Las Tunas. Der dykkede vi med 3 kæmpe store tyrehajer, og det var et dyk for livet!
  Vi var i Cuba før vi begyndte at blogge, så vi har desværre ikke skrevet noget om det.
  Rigtig god tur
  Anne Marie/Two Danes On Tour

 3. […] Skulle du føle dig fristet til en tur til Cuba, kan du finde den rejseplan, jeg lagde inden, vi drog afsted fra Danmark, her: Rejseplan: Cuba – hvad skal man opleve? […]

 4. […] Læs også: Rejseplan: Cuba – hvad skal man opleve? […]

Skriv et svar