Skiferie i Bad Gastein: Skøn destination med offpiste, spa og afterski

Selvom Bad Gastein er en yndet destination for mange skiglade danskere, havde jeg indtil i år stadig min debut på pisterne i kurbyen til gode. Og jeg må sige: Skiferie i Bad Gastein kan klart anbefales.

Lad mig kort ridse en række positive elementer ved at tage på skiferie i Bad Gastein op.

  • Stort skiområde med mange muligheder.
  • Mulighed for offpiste i Bad Gastein og alle de andre områder.
  • Charmerende by, der bestemt giver anledning til at forlade hotellet efter en dag på ski og gå på opdagelse i de stejle gader og hyggelige barer.
  • God afterski.
  • Ikke langt til den nærmeste spa efter en lang dag på brædderne.
  • Relativt billige priser.
  • Kort køreafstand fra Danmark.

LÆS OGSÅ: Japan, Canada eller Frankrig – Hvor skal man bruge sin powderdollars?

Hvorfor skiferie i Bad Gastein?

Mit sneboldformede hjerte har altid banket for den franske del af alperne, og jeg har længe set Frankrig som storebroren til Østrig, når det kom til skidestinationer. Men i år har jeg fået øjnene op for Østrig og fordelene ved at tage på skiferie i Bad Gastein – eller andre steder i Østrig for den sags skyld.

Jeg havde sammen med to kammerater fem dage at gøre med. Vi smed derfor ski og udstyr i bilen og kastede os ned ad E45. 13 timer senere, tidligt lørdag morgen, stod vi så i kurbyen med den fantastiske gamle, traditionelle arkitektur. Smadder hyggelig by. Og fra vi stod i Danmark, til at vi nu kunne klikke skiene på, føltes som ingen tid. Og det er for mig at se én af de helt store fordele ved Bad Gastein: den korte afstand. Det var derfor perfekt til os, som kun havde få dage at gøre med.

Derudover fandt vi os en hotel centralt i byen. Hotellet var, som mange af de andre af byens hoteller, et gammelt kurhotel. Med gamle træpaneler på værelserne, højt til loftet og autencitet drivende ned ad væggene følte man næsten, at man var trådt lige ind i en film fra 1940’erne.

Maden på hotellet var ganske udemærket, bussen holdte lige udenfor døren, og der var ikke langt til den hyggelige by med stejle gader og et godt natteliv.

 

Offpiste i Sportgastein / Bad Gastein

Mængderne af sne i Alperne i 2018 har været overvældene. Derfor skulle offpiste i Bad Gastein selvfølgelig også tjekkes ud på skiferie i Bad Gastein. Jeg var, som med det meste andet, på forhånd lidt skeptisk. Men jeg satte mig med computeren og begyndte at researche. Og faktisk viste det sig, at der var rigtig mange muligheder for offpiste i Bad Gastein. Jeg var særligt imponeret af Sportgastein, som jeg også vil skrive mest om her.

Sportgastein er det højest beliggende område i Bad Gasein, og det ligger over trægrænsen. Derfor er området også bedst, når der er høj solskin – af hensyn til sigtbarheden. Bjerget i Sportgastein hedder Kreuzkogel, og man kan stå på ski på alle dets sider – altså hvis man medtager de to sider, der udelukkende består af offpiste.

Tre retter at vælge i mellem i offpisten

Den ene side løber under liften, og er samtidig den side, hvor pisterne løber. Her kan man finde masser af offpiste ved siden af pisterne og under liften. Det er det lettest tilgængelige, og her kan selv nybegyndere være med, fordi det er så tæt på pisten. Flere er strækningerne er dog også krævende, hvis man eksempelvis kører i skovene efter midterstationen. Her bliver det mere stejlt og krævende, men der er god plads mellem træerne. Et andet lækkert run er at holde langt ud til venstre, når man står af liften på toppen. Der går en kam ud, og følger man den små 300 meter ud, kan man finde uberørt pudder mange dage efter sidste snefald.

De to andre sider er nordsiden og sydsiden, hvor nordsiden er den mest kendte. Det til trods for, at sydsiden er utroligt let tilgængelig. Ud af liften og venstre ind under kabinen. Men i stedet for at køre ud langs kammen, som jeg beskrev før, kører man blot ned mod venstre og ned ad sydsiden. Siden er ukendt for mange og derfor ofte uberørt. Det første stykke er både stejlt, og man kan være nødsaget til at skulle have skiene af, hvis der ikke er meget sne. Men efter første stykke har man masser af plads at boltre sig på. Husk dog på et tidspunkt at holde til højre, for ikke at skulle gå et langt stykke til dalstationen, når du rammer bunden.

Nordsiden er den mest kendte side. Her går man ganske enkelt lige ud af kabineliften, og fortsætter ud over kammen til højre for pisten. Den er ikke til at tage fejl af. Man kan holde langt mod højre i toppen, hvor det er mindre stejlt og mindre eksponeret for laviner – husk det er en klassisk stejl nordside med skygge, og der forekommer derfor laviner. Derfor er det også en god ide at have guide med her, hvis du ikke kender området. Men offpisten på denne side er noget af det bedste, du finder i Østrig – hvis ikke i Alperne. Enorm bredde og masser af forskellige muligheder på vej ned. En lang, lang tur, som ender nede ved bommen på vej op til Sportgastein. Her kan man enten tage bussen eller en taxa op til en ny tur. Yay!

Jeg brugte i øvrigt denne side til at finde inspiration til mine ture i pudderet.

Skriv et svar